Ana içeriğe atla →

Namaz Vakti Pro İncelemesi

Son Güncelleme 15 Ağustos 2022

Merhaba arkadaşlar! sizlerle çok severek kullandığım, birçok uygulama deneyimleyip aralarında en erişilebilir bulduğum Namaz vakti uygulamasını paylaşmak istiyorum. Bismillah diyerek başlayalım…

Merhaba arkadaşlar! sizlerle çok severek kullandığım, birçok uygulama deneyimleyip  aralarında en erişilebilir bulduğum Namaz vakti uygulamasını paylaşmak  istiyorum. Bismillah  diyerek başlayalım:

Öncelikle Play Store arama kutusuna Namaz vakti yazıyoruz,  aradığımızda ismi namaz vakti, ezan vakti, namaz olan birçok uygulama ile karşılaştık, biz buradan,  Ravza Soft yazılı, namaz vakti pro uygulamasını indiriyoruz.

Uygulamayı açtığımızda karşımıza ilk olarak ülke listesi çıkıyor, buradan ülkemizi arama kutusuyla yada listede gezinerek bulabiliriz. Sonra gelen  ekranda şehir isimleri listeleniyor, kendi şehrimizi seçiyoruz. Değişen ekrandan bulunduğumuz ilçeyi seçiyoruz, bazen bu listede kendi ilçemizi bulamayabiliriz. O zaman şehir ismimiz bulunuyor aynı listede, onu birkez daha seçebiliriz, bende listede yaşadığım ilçeyi bulamadığımda şehrimi seçiyorum.

Devamında konum ayarlarınıda açık duruma getirerek uygulamanın genel izinlerinin sonuna ulaşmış oluyoruz. Sonraki karşılaşılan ekranda Open Drawer düğmesine tıklarsak uygulamanın içinde gelen ek özelliklerini görebiliriz.

Bu ek özelliklere göz atalım, Open Drawer düğmesine tıklayarak bahsettiğim özellik menüsüne  giriyoruz.

  • Ayarlar,
  • kıble pusulası,
  • zikirmatik,
  • kaza takip,
  • Kuran’ı kerim,
  • kütüphane,
  • ayet hadis dua,
  • miladi hicri,
  • dini günler,
  • aylık namaz vakitleri,
  • hakkında

kısımlarını gördük, en sona geldiğimizde Open Drawer düğmesine tıklayarak konum ayarlarından sonra ulaştığımız, uygulamanın ana ekranına ulaşıyoruz tekrar.

Bahsettiğim bu menüdeki içeriklere göz atalım:

1. ayarlar: Tema,
buradan farklı bir  tema seçebiliriz uygulamanın ana ekranı için. Ama ben uygulamayı indirdikten sonra seçili olan temayı hiç değiştirmedim, tavsiye de etmem. Bence en erişilebiliri bu.

KoNum ayarları: konumunuzda bir problem yaşarsanız burayı kontrol edebilirsiniz.

Hatırlatma ayarları: İşte burası çok önemli! Hatırlatmaları açık konuma getirelim ki, vakit uyarıları kusursuz çalışsın.

Yardım: Ekran ipuçları

Sadece titreşim bildirimi istiyorsanız, istediğiniz vaktin alarm sesini sessiz olarak seçiniz.

Titreşim (titreşim deseni kapalı olarak seçili değilse) tüm bildirimlerde her zaman aktiftir.

Üst menüdeki alarm simgesine dokunarak tek dokunuşla bütün bildirimleri kapatıp açabilirsiniz. Eğer kapatırsanız hiçbir hatırlatma bildirimi olmayacaktır.

Her vakit için hatırlatma ayarını özelleştirebilirsiniz, bu ip ucunu okuyup tamam dedikten sonra devam edelim.

Bildirim Özellikleri: Titreşim Desenleri, burada bildirim esnasındaki  titreşim ayarlarını değiştirebilirsiniz, yada kapatabilirsiniz.

Ses Türleri: Burada bildirim seslerini, medya sesine göre, zil sesine göre yada saat alarmı sesine göre ayarlayabilirsiniz.

Görünüm Modu başlığında da bildirim sırasında ışık olup olmaması gerektiğini seçebilirsiniz.

Vakit Zamanında Uyarılar: burayı açık hale getirirsek ezan vakitlerinde bildirim alırız, yukarıda seçtiğimiz, ışık, titreşim ve ses yüksekliğine göre.

Namaz vakti yanında seçili olan

Vakitlerde sessize al: Cihazınızın ayarladığınız şekilde otomatik olarak sessize alınabilmesi için ses ayarlarının kontrolü erişimine izin vermeniz gerekmektedir, bu açıklamaya tamam dediğinizde rahatsız etme modu  ayarları açılır, telefonunuzda bulunan tüm uygulamaların listesiyle karşılaşırsınız, aralarından namaz vaktini seçerseniz, vakitlerde bildirim aldıktan sonra telefonunuz sessize alınır tamamen, benim kullanmadığım ve tavsiye de etmediğim bir ayar bu.

Vakitleri güncelle:

namaz vakitlerinde bir tutarsızlık fark ederseniz buraya tıklayarak tüm vakitleri güncelleyebilirsiniz.

 Seçili Yerden Sapma Süresi (0 dk)

Yaşadığınız konum sunduğumuz şehirler arasında değilse veya vakitlerde dakika olarak sabit farklılıklar varsa sapma dakikası girerek sorunu çözebilirsiniz.

 Bu ayar bizim kullanmayacağımız bir ayar, bahsedilen bir karışıklıkla karşılaştığınız zaman, vakitleri  yada önceden anlattığım konum ayarlarını  güncelleyerek problemi daha pratik bir şekilde çözebilirsiniz.

 Kerahat vakti, 45 dakika, bu ayara müdahale etmeyelim, bunun aslolanı 45 dakikadır çünki.

Hicri Gün Düzeltme (0 gün, bu ayarda aynı şekilde müdahale edilmemesi gereken bir ayar.

Bildirim Çubuğu Widgetİ: yanında bulunan statusBarWidgetThemeSettings düğmesinden  bildirim çubuğu temasının açık veya koyu tema olup olmayacağının seçeneklerini görürsünüz, yanındaki açık kapalı  düğmesi varsayılan olarak açık geliyor, bunun  kapalı yada açık olması çok önemli değil gibi, ama varsayılan şekilde kalsa iyi olur.

İftar sayacı: iftara ne kadar kaldığını gösteren bir ayar.

2. kıble pusulası:

Buradan, konum izniniz kapalı ise, uygulamayı kullanırken açık hale getir seçeneğini işaretleyerek, işlemlere devam etmelisiniz. kıbleyi sağlıklı tespit edebilmek için bu önemli.

3. zikirmatik:
Zikir ekle ile mevcut olan zikirler haricinde  yeni zikirler ekleyebilirsinizz, zikir adı kısmına okunacak zikrin ismi, hedef zikir kısmına, ne kadar okunacağını, uyarı eşiğine de kaç sayıda bir uyarı alacağınızı ekleyip kaydet  düğmesiyle kaydedebilirsiniz. devamında mevcut zikirlerin isimleri, sayıları uyarıları üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz, aynı yukarıda zikir eklediğiniz gibi, sonunda da kaydet düğmesiyle mevcut zikri kendi düzenlediğinizle değiştirebilirsiniz.

Sonra gelen Salavat kısmı da, yukarıdaki zikir ekle menüsünde olduğu gibi düzenlenebilir.

sonraki  zikir seçeneği, erişilebilir olarak kullanılamamaktadır.

Bundan sonra da,üç tane etiketsiz düğme var, onlara bakalım:

Birinci etiketsiz düğme, zikirlerde, hedefe ulaştığınızda, uyarı eşiğine ulaştığınızda, ses, titreşim seçeneklerinizi değiştirebilirsiniz, ses açma kısma ile zikir çekebiliriz ayarlarını yapabilirsiniz.

İkinci etiketsizz düğme işlevsiz.

üçüncü etiketsiz düğme ile de, tüm okuduğunuz zikirleri sıfırlayabilirsiniz.

4. Kaza takip:

Her vaktin kaza sayılarını girip, en sonda hesapla düğmesi ile toplam kazalarınızı hesaplayabilirsiniz.

5. Kuran-ı Kerim:

görünüm modu ile, sayfayı cüz cüz yada sure sure görüntüleyebilirsiniz. Sure görünümü daha kullanışlı, devamında birkaç sure örneği türkçe okunuşları ile verilmiş, sayfanın sonuna doğru indiğinizde sure seçeneği ile tüm sureleri, arapça yazılı, türkçe okunuşu ve mealleri ile görebilirsiniz.

 Yer imleri, istediğiniz sure yada ayeti yer imlerine ekleyebilirsiniz.

6. Kütüphane:

Kur’anı kerim, daha önce anlattığım Kuranı kerimle aynı burası.

Cevşen: türkçe okunuşu ve Arapça’sını görebilirsiniz.

Tesbihat: Namazlardan sonra okunacak tesbihatlar türkçe yazılışlarıyla bulunuyor,.

Aşrı şerif, Kuran’ı kerimdeki aşır kısımları bulunuyor.

Yasini şerif: Yasin suresi türkçe yazılışı ve arapçası bulunuyor.

Veda hutbesi: PEYGAMBER efendimizin veda hutbesi türkçe olarak bulunuyor.

7. Ayet Hadis Dua:

Her güne bir hadis, bir ayet, bir dua listesi var, uygulamanın ana ekranında her gün okuyabilirsiniz, yada bu listeden de istediğiniz günü seçerek okuyabilirsiniz.

8. Miladi Hicri:

İsminden de anlaşılacağı üzere,  günün tarihi Miladi ve Hicri olarak belirtiliyor.

9. Dini günler:
Bir yıl içerisindeki dini günlerin listesiyle karşılaşırsınız.

10. aylık namaz vakitleri:
Bütün  yılın namaz vakitleri listesini okuyabilirsiniz.

11. Hakkında:
Uygulama sürümü ve iletişim bilgilerinin yer  aldığı bölümü görebiliriz.

Uygulamanın ana ekranında; tekrar ayarları ve yardımı görüyoruz, burası en başta anlattığım ayarlar ve yardım seçeneği ile farklı değil, sonrasında, sıra sıra imsaktan yatsı vaktine kadar namaz vakitlerini kontrol edebilirsiniz.

Devamında ayet meali, hadis, ve dualar var, bunların yanında bulunan etiketsiz düğmeler: okunan metni paylaşma ve kopyalama  işlevini gerçekleştirir.

Son olarak uygulama reklam içeriyor; ancak bu bizim uygulamayı kullanmamıza engel olmuyor, çünkü reklamlar bütün seçeneklerin sonunda görünüyor.

-Uygulama hakkında anlatacaklarım bu kadar, faydalı olmasını dilerim.

Görüntüleme: 379

Yazar Hakkında

Özge Betül Coşkun

2018 yılından beri android kullanan Özge Betül, sosyal medya ve belge okuma uygulamaları hakkında bilgilerini okuyucularımızla paylaşıyor. Eğitimci kimliğini bu alanda da göstererek; Android'e geçen kadın takipçilerimize büyük bir özveriyle yardımcı oluyor.

Kategori: İncelemeler

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir