Ana içeriğe atla →

Samsung Galaxy S23 incelemesi

Son Güncelleme 16 Kasım 2023

Bunu sadece iki haftalık kullanımım sonucu söylememi garip karşılayabilirsiniz ancak, S23 şu ana kadar kullandığım en iyi telefon. Samsung S23 incelemesi yazımda bu kanıya varmamın sebeplerini ve beni etkileyen yönlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazırsanız başlayalım.

samsung Galaxy S23’ün piyasaya çıkışı

1 Şubattaki Samsung Unpacked etkinliğinde S23 serisine ait 3 adet telefon tanıtıldı. Yazımızın konusu olan S23 ise sadece 6.1 inç ekran ve 168 gram ağırlığıyla en yeni özellikleri kullanıcıya sunmayı vadediyor. Ben de yaklaşık 2 hafta önce S21 FE’den S23’e geçiş yaptım. Aslında birkaç gün öncesinden S23 FE almaya karar vermiştim fakat bu telefonu alma fırsatını yakaladığımda kaçırmak istemedim. Bu kararı almamdakıymetli dostlarım Semih Güven ve Kareen Kiwan’ın da büyük etkisi olduğunu söylemezsem haksızlık olur.

Yazımızın ilerleyen kısımlarında telefonun teknik özelliklerinden bahsedeceğim ancak bu kısa zaman zarfında ilgimi çeken noktaları paylaşarak yazıma devam etmek istiyorum. Bu yazı tipik bir inceleme yazısı gibi olmayacak zira sitemizde daha önce incelenen Samsung cihazlarıyla benzer bir yazılım deneyimi yaşayacağınızı söyleyeyim. SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA İNCELEMESİ

Yıllar sonra ikinci amiral gemisi telefonum

Burada küçük tatlı bir tesadüften bahsetmek istiyorum. LG G4 piyasaya çıktıktan yaklaşık 8 ay sonra G4 telefonu almıştım. S23 çıktıktan sonra da yine yaklaşık 8 ay sonra artık beyaz renkli, 256 GB bir S23 sahibiyim..

resimde beyaz renkli Galaxy S23 fotoğrafı var. Sağ tarafta üç adet kamera, arkada Samsung logosu yer alıyor.
resimde beyaz renkli Galaxy S23 fotoğrafı var. Sağ tarafta üç adet kamera, arkada Samsung logosu yer alıyor.

Galaxy S23, oldukça hafif ve ince bir telefon. Köşeli ve kenarları yuvarlatılmış bir tasarıma sahip. Çerçevesi ve arka kısmı alüminyum. Sağ üst kısımda üçlü bir arka kamera kurulumu ve kameraların yanında flaş yer alıyor. Telefonda çift hoparlör var ve tahmin edeceğiniz üzere kulaklık girişi yok. Yan tuş ve ses tuşları cihazın sağ tarafında yer alıyor.

Kutudan telefonun kendisi ve iki ucu da type-c girişli kablo çıkıyor. Güç adaptörünü ayrı olarak satın almanız gerekiyor. S21 FE’de kullandığım 25W adaptörü S23’te de sorunsuz kullanıyorum. Tam şarj yaklaşık 1 saat sürüyor.

Ergonomi ve güç bir arada

S23, tek elle rahatlıkla kullanabileceğiniz bir telefon. Bu sayede dışarıda telefonu rahatlıkla kullanabiliyorum. Özellikle büyük ekranlı ve ağır telefonları hareket halinde kontrol edebilmek pek de kolay olmadığı için S23 kullanıcıları oldukça avantajlı.

Bu boyuttaki telefonların performanslı olmadığını ve şarjının çabuk bittiğini düşünebilirsiniz ancak bunun doğru olmadığını açık yüreklilikle söyleyebilirim. Tam şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarıp, ikinci günün yarısını görebildim.

Ses çıkışı ve bas / tiz dengesi de beni fazlasıyla şaşırttı. Böyle bir sesin bu boyutta bir telefondan nasıl çıktığına inanamadım.

Kurulum ve Erişilebilirlik

Telefonun kurulumu, diğer Samsung cihazlardan alıştığımız gibi. Başlangıç ekranında TalkBack’i etkinleştirip kuruluma başladım. S21 FE’den verilerimi yedeklemek istediğimde Google, yedeğimi bulamadı. Ben de bunun yerine Samsung Cloud üzerinden cihaz yedeğimi geri yükledim. Kişilerim, fotoğraflarım, diğer telefonumda kullandığım harici zil sesi, Neredeyse bütün uygulamalarım, harici yüklediğim uygulamalar dahil geri geldi. Bu işlem yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Samsung bu konuda da kendisini geliştirmiş diyebilirim.

S23 ile seyahat deneyimim

Bir hafta süren seyahatime çıkmadan önce şarj konusu beni biraz endişelendirmişti desem yalan olmaz. Bluetooth açık şekilde, sürekli mobil veri ile Google Haritalar, Youtube ve Spotify gibi uygulamaları kullandım ve sabah erken saatlerde %100 olan şarjımla günün sonunu görebildim. Navigasyon esnasında telefon ısınmadı. Youtube Premium ile arka planda oynatma yapabildiğim için de ekran süresinden tasarruf etmiş oldum.

Galaxy Store’da yer alan Good Lock içindeki modüllerden Sound Assistant’ı aktifleştirip, çalan parçayı ses tuşlarıyla kontrol etmeyi ayarladıktan sonra, dinlediğim şarkıyı değiştirmek için de ekranı açmama gerek kalmıyor. Bu da çok iyi düşünülmüş bir özellik. Kamera kullanarak bir yazı okutmak istediğimde beklediğimden çok daha iyi sonuçlar aldım. İşte burada amiral gemisi bir telefon kullanmanın farkı ortaya çıkıyor desem abartı olmaz.

S23’te nispeten daha düşük kapasiteli bir pil var ancak işlemcideki optimizasyonlarla çok daha yüksek kapasiteye sahip orta seviye bir telefona kolaylıkla kafa tutabildiğini görmüş oldum.

Neler daha iyi olabilirdi?

Belki bir şeyler söylemek için çok erken, ancak telefonda hoşuma gitmeyen bir şey yok. Dışarıda Parmak iziyle kilit açarken zaman zaman zorlandım. Bunu da parmak izi sensörünün yerine alışma sürecime bağlıyorum. Belki de kurulumda eklediğim parmak izi verisini silip yeniden eklemem gerekiyor.

Yüz tanıma gerçekten iyi çalışıyor ama beni sinek kaydı tıraşımla hatırladığı için bir günlük sakalla bile bazen tanımadığı oldu.

Teknik özellikler

Özellik Ayrıntılar
Ağırlık 168 gr (5,93 ons)
Malzeme Cam ön kısım (Gorilla Glass Victus 2), cam arka kısım (Gorilla Glass Victus 2), alüminyum çerçeve
SIM Nano-SIM ve eSIM veya Çift SIM (2 Nano-SIM ve eSIM, ikili bekleme)
Suya/Toza Dayanıklılık IP68 (30 dakika boyunca 1,5 m’ye kadar)
Çerçeve Düşme ve çizilmeye karşı daha dirençli alüminyum zırh
Ekran Tipi Dinamik AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, 1200 nit (HBM), 1750 nit (en yüksek)
Boyut 6,1 inç, 90,1 cm2 (~%86,8 ekran-gövde oranı)
Çözünürlük 1080 x 2340 piksel, 19,5:9 oran (~425 ppi yoğunluk)
Koruma Corning Gorilla Glass Victus 2
Yonga seti Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm)
CPU Sekiz çekirdekli (1×3,36 GHz Cortex-X3 ve 2×2,8 GHz Cortex-A715 ve 2×2,8 GHz Cortex-A710 ve 3×2,0 GHz Cortex-A510)
GPU Adreno 740
Bellek Kart yuvası yok, Dahili: 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, 512GB 8GB RAM
Ana Kamera Üçlü – 50 MP (geniş), 10 MP (telefoto), 12 MP (ultra geniş); Özellikler: LED flaş, otomatik HDR, panorama; Video: 8K@24/30fps, 4K@30/60fps vb.
Selfie Kamerası Tek – 12 MP; Özellikler: Çift görüntülü arama, Otomatik HDR, HDR10+; Video: 4K@30/60fps, 1080p@30fps
Ses Stereo hoparlör, 3,5 mm jak yok
Pil Li-Ion 3900 mAh, çıkarılamaz; Şarj: 25W kablolu, 15W kablosuz, 4,5W ters kablosuz
Renkler Phantom Siyah, Krem, Yeşil, Lavanta, Grafit, Misket Limonu

Kaynak: GSMArena

Sonuç

Telefonların hem büyüyüp hem de ağırlaştığı günümüzde bu boyutlarda ve bu denli performanslı bir telefon için Samsung tebriği hak ediyor. Ergonomik oluşu, batarya performansı, ses çıkışı, kamerası ve bu donanımlarla birlikte mükemmel çalışan yazılımıyla S23’e hayran oldum.

Görüntüleme: 56

Yazar Hakkında

Salih Kunduz

2013 yılından beri Android kullanmaktadır. Sosyal medyayı ve küresel çaptaki erişilebilirlik gelişmelerini yakından takip etmekle birlikte; birçok Android geliştirici ile birlikte çalışarak, uygulama ve hizmetlerinin erişilebilir olması konusunda katkıda bulunmuştur.

Kategori: İncelemeler

Tek Yorum

  1. senolcan senolcan

    kablosuz 15 wat derken kablosuz nasil doldurabiliyoruz bataryayi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir